Poftesti la prea multe? Ce boli ar putea fi sursa

Daca nu ar exista un autocontrol am avea poate un comportament tipic animalic. Din fericire stim si putem sa ne tinem in frau instinctele. Cu toate acestea cand vine vorba de mancare poftele sunt cele care ne dau batai de cap. Nu putem sa ne abtinem mai cu seama cand mintea derutata parca nu mai vede si altceva. Ar putea insa sa fie vorba de o boala care se ascunde in spatele poftelor.

Pofta de dulce. Cand organismul tau cere ceva de dulce ai putea suferi de modificari ale glicemiei. Implicit ar putea fi vorba de o stare depresiva. In astfel de cazuri organismul detecteaza problema, isi cauta resursele pentru o doza de energie de care sa aiba parte astfel ca este de la sine inteles ca va simti o nevoie acuta de zahar, cat mai mult zahar.

Pofta de cafea. In acest caz ar putea fi vorba de o carenta de fier. Desi nu este o regula pentru ca si dependenta de cafea ar putea fi cea care sa te faca sa simti in fiecare zi nevoia de doza. Cu toate acestea carenta de minerale precum fierul reprezinta o corelatie cu substrat in cazul unor astfel de pofte.

Pofta de sarat. Poate surprinzator pentru unii insa total real pofta de ceva sarat ar putea trada o stare de deshidratare. Mai ales pentru cei care au probleme cu tensiunea pofta de ceva sarat se va resimti acut pentru ca sodiul este cel care influenteaza tensiunea arteriala.

Pana si pofta de paine este cea care tradeaza o carenta. Lipsa de azot este cea care iese in evidenta cu o astfel de pofta. Un prim pas de a rezolva un astfel de caz se refera la nevoia zilnica de include in meniu paine integrala, cereale si carne.

Cu fiecare pofta pe care o ai ar trebui mai intai de taoate sa te gandesti ce ar putea sa se ascunda in spatele lor. Daca organismul nu are ce ii trebuie iti va arata asta mai devreme sau mai tarziu; invata sa il cunosti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.